FIRMA

HVEM VI ER

Kjensgjerningene taler for seg selv

Merket Fiat Professional kjennetegner de nyttekjøretøy som blir produsert av Fiat Group Automobiles S.p.A.

I 1903 ble Fiats første kommersielle kjøretøy lansert. Siden da har nyttekjøretøyvirksomheten blitt mer og mer betydningsfull innen Fiat-konsernets aktiviteter.

Fiat Professional har blitt en ledende aktør i sin sektor, takket være et bredt modellutvalg som er i stand til å møte de fleste transportbehov og over 100 års erfaring.

I 2008 ble det solgt over 430.000 Fiat Professional biler, med en markedsandel godt over 43% i Italia og 12% i Europa.

Fiat Ducato, den største modellen i utvalget, har vært en viktig bidragsyter til denne suksessen. Den har alltid vært meget populær blant europeiske kunder. I de senere år har Ducato erobret nye markeder, da den har blitt ledende i det europeiske bobilmarkedet. Over 80% av alle bobiler bygges på et Fiat Ducato chassis, og alle de store europeiske produsentene av bobiler tilbyr en modell basert på Ducato.

Målet med hele Fiat Professional utvalget er å tilfredsstille profesjonelles behov best mulig.

Fiat Professional er tildelt mange internasjonale priser av dommerpaneler bestående av nyttekjøretøyjournalister. Blant de viktigste prisene er Van of the Year: den ble vunnet i 1994 av Ducato, i 2006 av Doblò Cargo, i 2008 av Scudo, i 2009 av Fiorino og i 2010 av Nye Doblò Cargo.

Denne suksessen motiverer Fiat Professional til å jobbe for å styrke sin ledende posisjon ved å blant annet utvide sitt allerede omfattende salgsnett: i dag er det mere enn 1400 forhandlere i Europa og mer enn 7500 servicesteder.

Fiat Professional kjøretøy produseres nå på 8 fabrikker i hele verden, bl.a. på Sevel fabrikken i Val di Sangro, hvor Ducato produseres – den største fabrikk for lette nyttekjøretøy i Europa (i 2010 produserte fabrikken 4 millioner biler, et resultat godt over målet).

Fiat Professional har alltid vært et selskap som bygger på kompetente og motiverte personer - profesjonelle som hjelper ande profesjonelle.