Fiat Ducato

DEN FØRSTE VAREBILEN MED SELVKJØRENDE FUNKSJONER

Innovasjon innen sikkerhetsfunksjoner er kjernen i det nye Ducato-tilbudet. Den oppdaterte elektriske arkitekturen og den elektriske servostyringen gir en tryggere arbeidsplass og en stressfri kjøreopplevelse. De selvkjørende funksjonene løfter Ducato fra et enkelt førersystem til flere ADAS som kan ta over styring, akselerasjon og bremsing i ulike scenarier.

 

*Utstyr vil variere etter utstyrsnivå og tilgjengelige modeller

FØRERASSISTENTSYSTEMER

ACC MED STOP & GO

Når den adaptive cruisekontrollen inkluderes i Co-Driver-pakken, utvides den med Stop & Go funksjoner. Dette får kjøretøyet til å stoppe helt hvis kjøretøyet foran stopper, og starte når trafikken beveger seg igjen.

Illustrasjon av ACC

KJØREFELTSENTRERING

Nye Ducato oppdager kjørefeltmarkører og veikanter, og styrer om nødvendig selv for å holde seg i midten av kjørefeltet. Kun tilgjengelig i CO-DRIVER-pakken.

Illustrasjon av veibaneassistent

KØKJØRINGS-ASSISTENT

Nye Ducato kan selv sette kjøretøyet foran som et mål for å utføre kjørefeltsentrering i mye trafikk. I tillegg overvåkes kjøretøy som kjører parallelt, plasseringen vil da tilpasses for å unngå mulige hindringer og farer. Hvis systemet stopper kjøretøyet helt, går det automatisk tilbake til innstilt hastighet så snart trafikken er i bevegelse igjen. Kun tilgjengelig i CO-DRIVER-pakken.

Traffic jams assistance illustrasjon

AUTOMATISK NØDBREMSE MED REGISTRERING AV FOTGJENGERE OG SYKLISTER

AEB Control øker funksjonaliteten og registrerer fotgjengere, syklister og andre kjøretøy. Den nye Ducato vil enten varsle sjåføren eller utløse en autonom nødbrems.

Illustrasjon av nødbrems

ADAPTIV CRUISEKONTROLL

Den adaptive cruisekontrollen regulerer og justerer din hastighet, slik at det opprettholdes en sikker avstand til andre kjøretøy. Dette fungerer mellom 30 km/t og kjøretøyets topphastighet. Når nye Ducato er utstyrt med Traffic Sign Recognition får du Intelligent Adaptiv Cruisekontroll som foreslår hastighetsjusteringer i henhold til registrert fartsgrense.

Adaptiv cruisecontrol illustrasjon

VEIBANEASSISTENT

Veibaneassistenten hindrer kjøretøyet i å utilsiktet kjøre av veien. Det fremadrettede kameraet på frontruten utfører korrigerende rattkontroll for å hindre kjøretøyet fra å krysse malte grenselinjer og veikanter. Fører blir varslet gjennom en taktil advarsel i form av vibrasjoner i rattet. I tillegg vil visuelle og hørbare varslinger på instrumentpanelets display minne føreren om å holde seg innenfor kjørefeltgrensene.

Illustrasjon av veibaneassistent

INTELLIGENT FARTSASSISTENT

Den intelligente fartsassistenten vil til enhver tid bidra til å unngå for høy hastighet. Den oppdager også fartsskilt på veien og regulerer kjøretøyets fart deretter.

Illustrasjon av fartsassistent

OVERVÅKNING AV FØRERS OPPMERKSOMHETSNIVÅ

Systemet overvåker kjøremønstre og gjenkjenner om føreren er trøtt eller uoppmerksom. Hvis systemet oppdager et uoppmerksomt kjøremønster vil både lyd og en melding på instrumentpanelet be om oppmerksomhet fra sjåføren.

Illustrasjon av oppmerksomhetsnivåfunksjon

KJØRING

DIGITALT BAKSPEIL

Det sentrale bakspeilet er en høyoppløselig digital 9» LCD-skjerm. Vidvinkel HD-kameraet er plassert inne i den bakre tredje stopplysbraketten, og gir klar sikt over veien bak bilen. Fungerer både på middels og lange avstander.

Illustrasjon av digitalt speil

SIDEVIND-ASSISTENT

Fungerer i hastigheter over 65 km/t og bidrar til å stabilisere kjøretøyet gjennom sterk sidevind. Hjelper også fører med å unngå og drive ut av kjørefeltet. Standard på hele sortimentet.

Illustrasjon av sidevindsassistent

STABILITETSKONTROLL-SYSTEM FOR TILHENGER

Systemet oppdager om tilhengeren begynner å svinge. En kombinasjon av dreiemomentreduksjon og hjulbremsing korrigerer enhver farlig tilhengersving. Bidrar til å få tilhengeren og kjøretøyet under kontroll. Standard på hele serien.

Illustrasjon av stabilitetskontroll med henger

AUTONOM BREMSING ETTER KOLLISJON

Ved en ulykke vil bremsene automatisk aktiveres, slik at potensielle påfølgende kollisjoner forhindres. Standard i hele sortimentet.

Illustrasjon av autonom bremsing etter kollisjon

REGN- OG SKUMRINGSSENSOR

Sensorene aktiveres av vann og skumring. Vindusviskerne aktiveres automatisk ved kontakt med vann, og fjernlysene slåes på når det blir mørkere.

Illustrasjon av regn- og skumringssensor

SKILT- OG FJERNLYSGJENKJENNING

Trafikkskiltgjenkjenning oppdager fartskilt på veien og hjelper til med å unngå fartsovertredelser. Fjernlysgjenkjenningen regulerer lysene automatisk, basert på avstanden til kjøretøy som kommer i motsatt kjøreretning.

Illustrasjon av skilt- og fjernlysgjennkjenning

TÅKELYKTER MED KURVELYS

Alternativet for tåkelys inkluderer en kurvefunksjon som gir bedre opplysning av sidene på veibanen i mørket. Tåkelyktene slås på automatisk når kjøretøyet svinger i lav hastighet.

Illustrasjon av tåkelykter med kurvelys

PARKERING

AKTIV PARKERINGSASSISTENT

Når du leter etter parkering, vil den nye Ducato begynne å søke etter en ledig parkeringsplass. Når en parkeringsplass er oppdaget vil kjøretøyet starte en parkeringsmanøver. Kjøretøyet utfører styremanøvrer autonomt og indikerer når man skal bevege seg fremover eller bakover. Det eneste sjåføren trenger å tenke på er å akselerere og bremse.

Illustrasjon av aktiv parkeringsassistent

RYGGEKAMERA

Det oppdaterte bakre parkeringskameraet gir forbedret oppløsning på multimediaskjermen. Et digitalt signal gjør at et dynamisk rutenett vises og beveger seg i henhold til rattets bevegelser. Dette gjør det enklere å fullføre parkeringsmanøvrer. Kompatibel med nye Uconnect  7” og 10”.

Illustrasjon av ryggekamera

360° PARKERINGSSENSORER

360°-sensorer omgir den nye Ducato. Sensorer er plassert på støtfangere foran, bak og på sidelister. De varsler sjåføren med lyd- og visuelle advarsler når man nærmer seg hindringer eller kjører gjennom et trangt sted. Lydvarselet øker i pipefrekvens når hindringen kommer nærmere frem til den blir kontinuerlig. En visuell advarsel viser avstanden til hindringen.

Illustrasjon av 360 graders parkeringssensor

BAKRE PARKERINGSSENSORER

Sensorer plassert på bakre støtfangere varsler føreren med lyd- og visuelle advarsler når kjøretøyet nærmer seg hindringer eller går gjennom trange steder. Lydvarselet øker i pipefrekvens når hindringen kommer nærmere til den blir kontinuerlig.

Illustrasjon av bakre parkeringssensor

FOTGJENGERVARSLING

Fotgjenger-varslingssystemet varsler fotgjengere i nærheten om kjøretøyets tilstedeværelse ved å spille en hørbar tone når kjøretøyet rygger sakte.

Illustrasjon av fotgjengervarsling